Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Sprekers

Bas van Beek

Ontwerper

Bas van Beek studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met zijn werk levert hij kritiek op marktmechanismen, branding, slecht uitgevoerd conceptualisme en onkritische designer cults. Hij bestudeert archiefmateriaal en restaureert, corrigeert en digitaliseert ontwerpen die voorheen ongerealiseerd of ongepubliceerd waren. Van 2009 tot en met 2013 was hij hoofd van de afdeling designLAB aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Momenteel doceert hij de masteropleiding industrieel ontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In 2019 ontving hij het Stokroos Stipendium voor Keramiek.

Brigitte Jansen

Programmamanager Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

Brigitte Jansen is grafisch ontwerper en projectleider in de culturele sector. Naast haar eigen ontwerp studio werkt Brigitte sinds begin 2020 als programma manager van het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur. In haar werk pleit ze voor het belang van het gebruik van erfgoed. Ze benadrukt daarom het belang van musea en archieven om hun collecties open te stellen.

Toon Koehorst

Ontwerper

Toon Koehorst is ontwerper, editor en curator. Samen met Jannetje in 't Veld heeft hij een ontwerpbureau in Rotterdam en werken ze aan boeken, tentoonstellingen, concepten en onderzoek voor musea, uitgevers en andere instellingen. Toon is geeft les aan de Information Design Master van Design Academy Eindhoven en gastdocent aan verschillende academies. 

Charles Esche

Directeur Van Abbemuseum

Charles Esche is directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven; professor 'contemporary art and curating' aan Central Saint Martins, UAL in London en mede-directeur van Afterall Journal and Books. He geeft les in Exhibition Studies bij CSM in London, en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

 

Buiten het museum, heeft hij onder andere de volgende tentoonstellingen en projecten (mede) gerealiseerd: Power and Other Things, Europalia, BOZAR, Brussel 2017; Art Turns, Word Turns; Museum MACAN, Jakarta 2017; Le Musée Égaré, Kunsthall Oslo 2017 en Printemps de Septembre, Toulouse 2016; Jakarta Biennale 2015; 31st Sao Paulo Bienal, 2014, U3 Triennale, Ljubljana, 2011; RIWAQ Biennale, Palestina, 2007 en 2009; Istanbul Biennale, 2005; Gwangju Biennale, 2002.

 

Hij is voorzitter van CASCO, Utrecht. Hij ontving in 2012 de Princes Margriet Award en in 2014 de CCS Bard College Prize for Curatorial Excellence.

datum
19/10/2021
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
 
locatie

Dutch Design Week 2021

The Student Hotel
Stationsweg 1
5611 AA Eindhoven
(Locatie op Google Maps)

Gerelateerde projecten