Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Imagine IC

Imagine IC wil met participatief erfgoedwerk, actuele sociale verhoudingen documenteren én verbeteren. Doordat heel verschillende mensen in afstemming met elkaar onderhandelen over wat het erfgoed van hun eigen tijd is en op die manier inzicht verwerven in andermans positie en ambities (empathie).

NADD kennissessies

Om kennisdeling actief te stimuleren en samen nieuwe kennis te ontwikkelen, organiseert Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur het hele jaar door verschillende kennissessies. Kennis over beheer en behoud, het toegankelijk maken van archieven, juridische aspecten, maar ook kwesties zoals toekomstbestendig erfgoed en meerstemmigheid in archieven wordt actief gedeeld en bediscussieerd. Abonneer je op de nieuwsbrief van NADD om op de hoogte te blijven van toekomstige sessies.

Programma

  • 15:00 - 15:05 Welkom en introductie NADD
  • 15:05 - 15:10 Introductie Imagine IC
  • 15:10 - 16:10 Workshop emotienetwerken
  • 16:10 - 16:30 Afronden en napraten

Bekijk onderstaand interview waarin verzamelnetwerker Jules Rijssen en waarnemend directeur en co-curator Danielle Kuijten van Imagine IC vertellen over hoe de erfgoedinstelling – met de Amsterdamse Bijlmer als vertrekpunt – allerlei soorten archiefmateriaal gebruikt om actuele sociale verhoudingen te documenteren.

 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
22/02/2022
tijd
15:00 – 16:30
taal
Nederlands
 
locatie

Imagine IC
Bijlmerplein 393
1102 DK Amsterdam

toegang

Gratis, registratie verplicht