Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Begeleiding door coach

Deelnemers aan Het Archieftraject worden gekoppeld aan een coach. Die denkt mee met hun ambities en geeft advies dat is toegespitst op hun specifieke situatie. Daarnaast volgen deelnemers verschillende workshops over o.a. archief en recht, archivering by design en hoe het archief een integraal onderdeel kan worden van je instelling of werkpraktijk.

De volgende editie van Het Archieftraject vindt plaats van november 2022 t/m maart 2023. Tijdens deze periode gaan deelnemers zelfstandig aan het werk met hun archief. De archiefwerkzaamheden - zoals het doornemen van mappenstructuren of dozen, het digitaliseren van materiaal, en het schrijven van een actieplan om na afronding van Het Archieftraject te blijven werken aan het archief – voert de deelnemer zelf uit, waarbij ze advies en richtlijnen aangereikt krijgen van de coach.

Het Archieftraject volg je niet alleen. Het traject betrekt verschillende functies binnen een instelling, zoals directie/art director, marketing en office management. In het geval van een zzp-maker/ontwerper is diegene zelf betrokken. Tijdens Het Archieftraject vormen deelnemers leergroepen om inspiratie van elkaar te krijgen en te sparren over een handige aanpak.

Interesse om deel te nemen?

Na de zomer starten Podiumkunst.net en het NADD de werving van de nieuwe lichting deelnemers. Ben je nu al geïnteresseerd? Laat dat dan weten door contact op te nemen met projectcoördinator Guido Jansen van Podiumkunst.net (guido@poduimkunst.net). Of meld je aan voor onze nieuwsbrieven (Podiumkunst.net en NADD) om op de hoogte te blijven.