Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op deze pagina vind je een overzicht van evenmenten en tentoonstellingen die worden georganiseerd door netwerkpartners van het NADD.

Transformation Digital Art 2021 | Symposium on Digital Art Preservation

23 en 24 maart 2021 / LIMA media art platform / Online

Het Transformation Digital Art Symposium een gelegenheid om best practices uit te wisselen met betrekking tot zowel door kunstenaars geleide als institutionele strategieën die gericht zijn op de toekomstige presentatie van born-digital en op software gebaseerde kunst. Dit jaar ligt de focus van het symposium op het documenteren van digitale kunst.

Lancering Nationale Strategie Digitaal Erfgoed 2021-2024

20 april 2021 / NDE / Online

Meer samenwerking, bredere toegankelijkheid en nieuwe technologieën. Deze thema’s staan centraal op 20 april, tijdens dit landelijke online NDE-event. Hoe werkt het netwerk aan een goede en onafhankelijke toegang tot erfgoed, waarbij de gebruiker centraal staat? Wat zijn de speerpunten in de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed en welke bijdrage kunnen instellingen daar aan leveren? Maak kennis met de uitvoeringsagenda en ontdek de partners waarmee je de komende jaren kunt samenwerken.

 

Letters van de art nouveau

Tot en met 29 augustus 2021 / Allard Pierson / Amsterdam

Art nouveau was er rond 1900 niet alleen voor welgestelden: de zwierige stijl was ook op straat te vinden. In de tentoonstelling Letters van de art nouveau laat het Allard Pierson zien hoe de art nouveau de publieke ruimte en het commerciële drukwerk met getekende belettering domineerde, of dat nu in de vorm van een affiche is of een aanduiding van een metro-ingang. Het penseelkarakter verraadt invloeden van de Japanse kalligrafie.

Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk

Tot en met 12 september 2021 / TextielMuseum / Den Bosch

Stap in de wondere wereld van Kiki van Eijk. De Nederlandse ontwerper staat bekend om haar fantasierijke designs: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een expositie die meerdere zintuigen aanspreekt.

 

2020
30
Sep
13:00 – 17:15
 

Het Nieuwe Instituut is, in samenwerking met een groot aantal spelers uit het ontwerpveld, gestart met de voorbereidingen voor het vormen van het netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur. Het netwerk stimuleert kennisdeling over behoud en beheer van collecties op het gebied van design en digitale cultuur, verbindt collecties en maakt deze toegankelijk. Op woensdag 30 september komen de werkgroepleden samen om de ontwikkelde kennis met elkaar te delen.