Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 17 december 2020 werd het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur officieel gelanceerd met een online programma waar onder andere het activiteitenprogramma van het netwerk werd gepresenteerd. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

Ontwerp is overal om ons heen. Ontwerpers en spelers in de digitale cultuur hebben een grote bijdrage geleverd aan ervaringen van schoonheid, gemak, kritiek, welzijn en eveneens aan het signaleren en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom is het, in deze snel veranderende tijd, essentieel om zowel terug- als vooruit te kunnen kijken naar wat er eerder al is bedacht, bekritiseerd en ontworpen.

Het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur is het samenwerkingsverband gericht op Nederlands ontwerperfgoed. Het netwerk maakt de relatie tussen ontwerp en maatschappelijke vernieuwing zichtbaar en wil hiermee aantonen dat de archivering en ontwikkeling van design en digitale cultuur erfgoed van wezenlijk belang is voor de samenleving.

Programma

Dit online programma op 17 december 2020 markeert de officiële lancering van het netwerk. Samen met verschillende gasten bespreekt host Samantha Coleridge waarom het belangrijk is dat juist nu het netwerk van start gaat. Het programma start met een vraaggesprek met Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Annet Dekker, docent/onderzoeker Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam, licht daarna samen met programmamanager Brigitte Jansen toe wat de ambities en activiteiten van het netwerk zijn en geven een kijkje in wat er de komende vier jaar op de planning staat. Ontwerper Richard Niessen sluit aan bij het gesprek en bekijkt de archieven vanuit het perspectief van een ontwerper.

Volg het programma vanaf 17:00 via live.hetnieuweinstituut.nl

datum
17/12/2020
tijd
17:00 – 18:00
taal
Nederlands
 
toegang

Gratis. Registratie via Eventbrite