Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afgelopen donderdag 3 november zijn de acht geselecteerde deelnemers van start gegaan met Het Archieftraject van Podiumkunst.net en het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD). In de Havenloods in Utrecht kwamen de deelnemers en coaches bijeen om het vijf maanden durende traject officieel te lanceren.

Het Archieftraject is een professionaliseringstraject voor culturele instellingen en makers waarbij zij leren hoe ze zorg kunnen dragen voor hun archief. Hoe breng ik in kaart wat ik in huis heb? Hoe organiseer ik het eenvoudig? En wat komt er bij kijken als ik het wil delen met anderen, zoals collega’s, onderzoekers, andere makers of publiek? Dit zijn allemaal vragen waar de deelnemende design-, digitale cultuur- en podiumkunst-organisaties antwoord op zullen krijgen gedurende de komende vijf maanden. Maar wie zijn de deelnemers? En wat hopen zij precies uit Het Archieftraject te halen? Lees hieronder meer over de geselecteerde deelnemers.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de NADD nieuwbrief.

In 2023 start weer een nieuwe lichting van Het Archieftraject! Heb je zelf interesse om deel te nemen? Meld je dan alvast aan voor de komende editie.